Novetat editorial
Llegim 02/05/2012

Obre portes a Mollerussa la XXVIII edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

La mostra arriba als 4.500 llibres exposats i té com a eix temàtic la presència dels animals en la literatura per a nens i nenes. Serà visitada per gairebé 2.500 alumnes de diferents punts de la geografia catalana

Ara / Acn
2 min
Detall de l'interior de la fira

BarcelonaEl XXVIII Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que se celebra al Pavelló Firal de Mollerussa fins a l'11 de maig, compta enguany amb 4.500 llibres exposats, 500 més que l'any passat, compilats a través de sis mostres temàtiques i variades en les quals hi són presents 14 editorials diferents. Aquesta edició té les bèsties com a eix temàtic, ja que justament els llibres on els animals són els protagonistes conformen l'exposició monogràfica que porta per títol 'Mira que són bèsties!'

A banda d'aquesta mostra centrada en el món de les bèsties que poblen la literatura infantil i juvenil, destaquen també dues exposicions més. La primera porta per títol 'Barcelona i Medellín, il·lustren' i reuneix sota la direcció d'Ignasi Blanch, per una banda, l'obra de vint il·lustradors colombians basada en el conte de 'La pobre viejecita' del poeta colombià Rafel Pombo, del qual enguany es compleix justament el centenari de la seva mort, i, d'una altra, la de vint il·lustradors residents a Barcelona que interpreten els contes 'La gorra i la dona medicina', de Joaquim Carbó.

L'altra exposició singular que es presenta és la que commemora els 15 anys de vida de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, una mostra en la que es podrà veure la col·laboració que han fet 36 autors catalans de renom per celebrar aquesta efemèride i de la qual en breu se n'editarà un catàleg.

Gairebé 2.500 escolars procedents de diferents punts de la geografia catalana visitaran el saló durant aquests dies i coneixeran de primera mà la tasca dels sis escriptors i il·lustradors que hi passaran, entre els quals hi tornarà a haver per segon any consecutiu presència d'un autor basc com és Pello Añorga.

stats