Publicitat
Publicitat

Novetat editorial

Galaxia Gutenberg recull en un sol volum la narrativa de Francisco Ayala

El llibre conté algunes de les obres més significatives de l'escriptor madrileny, com 'Los usurpadores', 'Muertes de perro' i 'El jardín de las delicias'

L'escriptor Francisco Ayala (1906–2009) volia ser recordat per la seva narrativa, que apareix ara reunida en un volum de l'obra completa publicada per Galaxia Gutenberg.
El volum, que conté obres tan importants com 'Los usurpadores', 'Muertes de perro' o 'El jardín de las delicias', es presenta aquest dimarts a Madrid en un acte en què intervindrà la vídua de l'escriptor, Carolyn Richmond, editora d'aquestes obres completes que publica Galaxia Gutenberg, i José Manuel Blecua, director de la Reial Acadèmia Espanyola.
"El seu estil, alhora clàssic i modern, és únic i inconfusible", assegura Carolyn Richmond. "Francisco està dins meu, em sento molt menys sola que quan va morir", diu aquesta experta en Ayala, a qui la constant dedicació a l'obra del seu marit li "ajuda a combatre la solitud", com també ho fa impulsar els treballs de la Fundació que porta el nom de l'escriptor granadí i que dirigeix Rafael Juárez.
Per Ayala, que el 16 de març hauria complert 106 anys, "la veritable realitat és només la que troba expressió sota forma literària. Això significa que la vida és, en definitiva, literatura", afirma Richmond.
Aquesta fusió entre vida i literatura impregna l'extensa obra d'Ayala, i és present també des del seu primer llibre, 'Tragicomedia de un hombre sin espíritu', de 1925, fins a 1999, quan va publicar el seu últim relat, 'El filósofo y un pirata'.

Més continguts de