Publicitat
Publicitat

ARA Llegim

García Márquez, Vargas Llosa i Saramago, triomfadors de la Fira del Llibre de Teheran

La immensa Fira del Llibre de Teheran clausura avui la seva 25a edició després d'onze dies durant els quals han passat pels seus pavellons més de sis milions de visitants, segons els organitzadors

Instal·lada en l'enorme complex d'oració de Mosala, que ocupa més de 65 hectàrees al centre de Teheran, 3.100 expositors de 77 països han acudit amb les seves obres, de les qual han venut uns 40 milions de dòlars, segons ha dit el director executiu del certamen, Hussein Safari.

Entre els èxits de vendes, els autors hispanoamericans tenen, any rere any en aquesta Fira, un lloc destacat, amb García Márquez al capdavant, segons assenyalen els venedors de les parades de diverses editorials locals que distribueixen les seves traduccions en llengua persa.

"Els llibres de García Márquez i del portuguès José Saramago es venen molt i són molt coneguts a l'Iran", diu Arash, de l'editorial Ruzegar, que explica que els compradors d'aquest tipus de literatura estan majoritàriament entre els 24 i els 34 anys, "perquè els grans ja els han llegit".

Nilufar, una jove de 28 anys, demana en aquest moment a Arash 'Assaig sobre la lucidesa', de Saramago, perquè, explica, va llegir 'Assaig sobre la ceguesa' gràcies a una recomanació i li va agradar "molt".

Arash explica que tota la cultura espanyola i llatinoamericana està de moda a l'Iran i "fins i tot hi ha concerts de flamenc amb ball, una cosa molt rara, ja que la dansa sol estar prohibida per les autoritats i el flamenc semblen acceptar-lo".

Prova d'això és que esquitxats per multitud d'editorials iranianes hi ha els llibres de García Márquez i també d'autors com Mario Vargas Llosa, Carlos Fuentes, Juan Rulfo o Federico García Lorca, que el públic va demanant i portant.

Més continguts de