Publicitat
Publicitat

Premis literaris

L'últim guanyador va ser Michel Houellebecq

Es fan públics els quatre candidats al premi Goncourt 2011

Una setmana abans de saber el guanyador d'un dels premis més prestigiosos de les lletres franceses s'han sabut els quatre finalistes: Alexis Jenni, Carole Martinez, Sorj Chalandon i Lyonel Trouillot

Dues obres de l'editorial francesa Gallimard , L'Art français de la guerre i Du Domaine des murmuris van aconseguir avui estar entre els quatre finalistes del premi literari Goncourt , el guanyador es coneixerà el proper 2 de novembre.

L'Art français de la guerre , qualificada de cop mestre del fins llavors desconegut Alexis Jenni , que viu i treballa a Lió , recorre en 630 pàgines el relat que un oficial jubilat explica al seu deixeble sobre les guerres colonials en què ha participat .

Du domaine des murmures , de Carole Martinez , es remunta per la seva part a 1187, any en què la jove Esclaramonde es tira sobtadament enrere el dia del seu casament, per complir la seva voluntat de lliurar-se a Déu .

Un altre dels finalistes anunciats avui ha estat Retour à Killybegs , escrit per Sorj Chalandon i publicat per Grasset , amb la qual l'autor recupera el protagonista de la seva novel·la precedent , Mon traître , i es fica en la pell d'aquest traïdor per donar-li la possibilitat d'explicar les raons de la seva traïció al seu país ia la seva família .

I finalment, lluitarà pel Goncourt La belle amour humaine , escrit per Lyonel Trouillot i publicat per Actes Sud , en què una jove viatja a Haití per comprendre les raons de la desaparició del seu avi i al mateix temps buscar el seu pare , a qui mai ha conegut .

El premi Goncourt , l'últim guanyador va ser la novel·la La carte et le territoire , de Michel Houellebecq , es lliura cada any a principis de novembre , i una quantia simbòlica de deu euros , que es compensa amb la gran tirada que es garanteix al llibre coronat .

Més continguts de