ARA Llegim

La Biblioteca Britànica es queda l'arxiu del novel·lista Hanif Kureishi

Entre el material, que recorre més de quatre dècades, hi ha esborranys de novel·les, quaderns de notes i diaris personals. També la seva última novel·la, encara inèdita, 'The last word'

La Biblioteca Britànica ha anunciat aquest dimecres que ha adquirit l'arxiu de més de 40 anys de trajectòria de l'iconoclasta escriptor britànic Hanif Kureishi, autor d''El buda dels suburbis' i guionista de la trencadora pel·lícula 'My beautiful launderette'.

La institució ha precisat que l'arxiu, que es posarà a disposició dels acadèmics a finals d'aquest any, inclou quaderns de notes, diaris personals i esborranys de les seves novel·les, inclosa l'última, encara no publicada, 'The last word' ('L'última paraula').

Un dels documents més antics és un diari juvenil de l'autor anglopakistanès escrit a la dècada dels 70. "Estic encantat que la Biblioteca Britànica hagi decidit guardar el meu arxiu, no me l'imagino en cap altre lloc", va declarar el novel·lista, dramaturg, guionista i productor de cinema, de 59 anys. "Espero que, amb la inventiva i recursos de la Biblioteca, l'arxiu sigui útil a molta gent durant molt de temps", ha afegit.

La comissària de manuscrits de literatura moderna, Rachel Foss, ha destacat que Kureishi "és una de les veus més radicals i desafiants de la literatura contemporània" i que l'arxiu "tindrà un paper crucial per desenvolupar una comprensió crítica de la seva vida i obra ". El material de Kureishi se sumarà al d'altres autors britànics contemporanis que enriqueixen l'arxiu literari dels segles XX i XXI
, com ara Wendy Cope, Graham Swift i Andrew Motion.

Més continguts de