Obituari

Mor l'escriptor escocès Iain Banks als 59 anys

Conegut per novel·les com 'La fábrica de avispas' i 'Pensad en Flebas', l'escriptor ha mort a causa d'un càncer mentre ultimava la seva última novel·la, 'The Quarry'

L'escriptor escocès Iain Banks , autor de novel·les com ' Pensad en Flebas' (La fábrica de ideas, 2007) o 'La fábrica de avispas' , ha mort avui als 59 anys , dos mesos després d'anunciar que patia un càncer terminal , segons ha informat la cadena BBC . "Tinc càncer . Em va començar a la vesícula biliar , m' ha infectat els dos lòbuls del fetge i probablement també el pàncrees i alguns nòduls limfàtics " , va explicar Banks a la seva pàgina web el passat 3 d'abril. I va afegir : "La conclusió és , em temo , que com a pacient amb càncer de vesícula biliar en fase terminal , encara que visqui durant diversos mesos és extremadament improbable que visqui més enllà d'un any ", va subratllar llavors l'autor , nascut a Escòcia el 1954 .

La seva família va ser la que va informar aquest diumenge de la mort d'Ian Banks , un escriptor molt conegut al Regne Unit per les seves novel·les de ficció i per la sèrie de ciència- ficció ' La Cultura ' , que inclou obres com 'El uso de las armas' ( 1990 ) o la recent ' The Hydrogen Sonata' ( 2012 ) .

En un comunicat , el seu editor ha assenyalat que Iain Banks és " irreemplaçable en el món literari " del Regne Unit . Banks , conegut partidari de la independència d'Escòcia i d'ideologia d'esquerres , ha mort quan preparava la publicació de la novel·la ' The Quarry ' per a aquest any.