Publicitat
Publicitat

ARA Llegim

L'Institut Cervantes estrena 'biblioteca virtual'

El catàleg inclou 3.000 obres en format e-Pub i PDF sobre lingüística, literàries clàssiques i contemporànies d'autors espanyols i hispanoamericans, història, art i literatura infantil

La xarxa de biblioteques de l'Institut Cervantes disposa d'un nou servei de descàrrega de llibres electrònics a través d'internet, que compta amb més de 3.000 obres i que es pot utilitzar "títol a títol", sense haver de comprar paquets de continguts tancats, ha informat avui la institució. El servei està disponible a: www.cervantes.es / bibliotecas_documentacion_espanol / recursos_en_linea / libros_electronicos.htm.
Tots els usuaris amb carnet de les biblioteques de l'institut que tingui un dispositiu de lectura i connexió a internet pot accedir, des de qualsevol lloc del món, als continguts de la col·lecció. El catàleg inclou obres sobre lingüística, literàries clàssiques i contemporànies d'autors espanyols i hispanoamericans, història, art i literatura infantil.
L'usuari pot accedir "títol a títol" per a la creació de la seva col·lecció digital, enfront de fórmules més freqüents com la subscripció o la compra de paquets de continguts tancats, cal fer la institució.
Hi ha tres modalitats de lectura, la primera d'elles, la descàrrega lliure, per a publicacions pròpies de l'Institut Cervantes i per títols lliures de drets d'autor, que l'usuari pot conservar al dispositiu sense límit de temps. En segon lloc, el préstec, destinat als llibres subjectes a drets d'autor (protegits amb sistema anticòpia) i que es poden descarregar amb un termini d'ús de 15 dies. I finalment, la lectura i visionat en "streaming" (transmissió de vídeo continu continu), per a obres que es poden llegir o veure en línia, com els videocuentos, i que es gaudeixen també en 15 dies.
Els formats de les obres que s'ofereixen des de la plataforma són els més estesos: e-Pub i PDF, encara que també es poden veure vídeos i properament s'incorporaran documents en MP3 i MP4 amb gravacions sobre literatura oral.
L'institut ha procurat que el sistema sigui compatible amb el major nombre possible de dispositius electrònics, tant ordinadors com a lectors de llibres electrònics (e-readers), pastilles i telèfons intel·ligents.
Els llibres disponibles fins ara pertanyen a les editorials Gredos, Larousse, Iberoamericana, Red-i, Antígona i Leer-e (aquesta última comercialitza els autors de l'agència literària de Carmen Balcells).

Etiquetes

Més continguts de