ARA Llegim
Llegim 17/04/2012

Barcelona, ciutat convidada al Saló del Llibre de París del 2013

La direcció de l'Institut Ramon Llull anuncia que l'any vinent la capital catalana formarà part de l'esdeveniment literari més significatiu de França per a professionals i el públic. Enguany la cita ha rebut 190.000 visitants

Ara
1 min

Barcelona"El Saló del Llibre de París pot ser un dels espais més importants per a la difusió de la literatura catalana", ha dit aquest matí Vicenç Villatoro, director de l'Institut Ramon Llull. Pocs dies després de tornar de la fira del Québec, on la cultura catalana ha estat convidada, el Llull ha anunciat oficialment que del 22 al 25 de març del 2013 Barcelona serà la ciutat convidada de l'esdeveniment literari més significatiu de França per a professionals i també per al públic (enguany hi han passat 190.000 visitants).

"Des del Llull, la nostra intenció és que es relacioni la marca Barcelona amb la marca Catalunya i també amb la cultura catalana", ha explicat Àlex Susanna, director adjunt de l'institut. Sense encara confirmar cap nom dels autors convidats, Villatoro i Susanna han volgut expressar que la voluntat de la cita serà "aprofitar la riquesa de la literatura feta des de Barcelona, sumant la producció en llengua catalana i castellana". Durant el 2013 es publicaran en francès la primera edició completa d''El quadern gris', de Josep Pla, una nova traducció de 'Solitud', de Víctor Català, i també obres contemporànies com 'Maletes perdudes', de Jordi Puntí, 'Jo confesso', de Jaume Cabré, 'El jardí dels set crepuscles', de Miquel de Palol i 'La dona veloç', d'Imma Monsó. "Cada any apareixen una vintena de títols d'autors catalans, en francès: és la segona llengua on es tradueix més literatura catalana", ha recordat Villatoro.

stats