Publicitat
Publicitat

Literatura

JK Rowling revela sentir-se perseguida per la premsa

L'autora de la saga 'Harry Potter' va canviar de domicili després que la premsa fotografiés i publiqués el nom i número del carrer en què vivia a Escòcia

L'escriptora JK Rowling també ha estat víctima de la persecució de la premsa al Regne Unit i, tal com va revelar ahir als mitjans britànics, això la va obligar a canviar de casa a Escòcia.

En una declaració davant la comissió presidida pel jutge que investiga l'ètica de la premsa britànica i l'eficàcia dels òrgans reguladors, Rowling va explicar que sempre ha mirat de protegir els seus fills de la premsa i que els fotògrafs "l'havien fet fora" de la seva primera propietat després de publicar imatges en què apareixia el nom del carrer i el número de la casa. Seguir vivint allà va fer-se "insostenible", va afegir.

L'autora de la saga 'Harry Potter' forma part del grup de personatges citats a declarar a la comissió Leveson, que examina l'estàndard ètic de la premsa al Regne Unit i analitzarà les possibles pràctiques il·legals que s'han comès fins ara. Han testificat Sienna Miller, a la qual la premsa va punxar el telèfon, i l'alt càrrec de la Formula 1 Max Mosley, que es va querellar contra el diari News of the World després d'acusar-lo d'haver participat en una orgia de temàtica nazi.

L'escriptora, que té tres fills de dos relacions sentimentals, ha argumentat que la premsa l'ha perseguit dia i nit per obtenir fotos dels menors, dels seus embarassos o d'ella amb el seu segon marit, Nei Murray. En una ocasió, Rowling va trobar la carta d'un periodista a la motxilla de la seva filla petita, quan aquesta cursava la primària; l'incident la va afectar perquè es va sentir "envaïda".

Rowling sovint ha parlat amb la premsa dels seus inicis com a escriptora, quan vivia de subsidis socials, dels brots de depressió que havia patit i l'esclerosi múltiple que va patir la seva mare. Però l'escriptora argumenta que l'objectiu sempre ha estat explicar algun dels personatges dels seus llibres o per fer campanya per una causa.

Més continguts de