Literatura
Llegim 25/11/2011

JK Rowling revela sentir-se perseguida per la premsa

L'autora de la saga 'Harry Potter' va canviar de domicili després que la premsa fotografiés i publiqués el nom i número del carrer en què vivia a Escòcia

Efe
2 min
J.K. Rowling, l'any 2010

L'escriptora JK Rowling també ha estat víctima de la persecució de la premsa al Regne Unit i, tal com va revelar ahir als mitjans britànics, això la va obligar a canviar de casa a Escòcia.

En una declaració davant la comissió presidida pel jutge que investiga l'ètica de la premsa britànica i l'eficàcia dels òrgans reguladors, Rowling va explicar que sempre ha mirat de protegir els seus fills de la premsa i que els fotògrafs "l'havien fet fora" de la seva primera propietat després de publicar imatges en què apareixia el nom del carrer i el número de la casa. Seguir vivint allà va fer-se "insostenible", va afegir.

L'autora de la saga 'Harry Potter' forma part del grup de personatges citats a declarar a la comissió Leveson, que examina l'estàndard ètic de la premsa al Regne Unit i analitzarà les possibles pràctiques il·legals que s'han comès fins ara. Han testificat Sienna Miller, a la qual la premsa va punxar el telèfon, i l'alt càrrec de la Formula 1 Max Mosley, que es va querellar contra el diari News of the World després d'acusar-lo d'haver participat en una orgia de temàtica nazi.

L'escriptora, que té tres fills de dos relacions sentimentals, ha argumentat que la premsa l'ha perseguit dia i nit per obtenir fotos dels menors, dels seus embarassos o d'ella amb el seu segon marit, Nei Murray. En una ocasió, Rowling va trobar la carta d'un periodista a la motxilla de la seva filla petita, quan aquesta cursava la primària; l'incident la va afectar perquè es va sentir "envaïda".

Rowling sovint ha parlat amb la premsa dels seus inicis com a escriptora, quan vivia de subsidis socials, dels brots de depressió que havia patit i l'esclerosi múltiple que va patir la seva mare. Però l'escriptora argumenta que l'objectiu sempre ha estat explicar algun dels personatges dels seus llibres o per fer campanya per una causa.

stats