Publicitat
Publicitat

ARA Llegim

Javier Cercas: "El Brasil transpira energia i optimisme"

L'autor de 'Soldados de Salamina' ha participat a la desena edició de la fira literària més important del Brasil

L'escriptor espanyol Javier Cercas ha expressat avui que el Brasil " transpira energia i optimisme" i ha afegit que li resulta comprensible que en una Europa sumida en una "crisi permanent" es miri cap al país llatinoamericà . L'escriptor ha participat en la desena edició de la Festa Literària Internacional de Paraty ( Flip ) , el principal festival de les lletres del Brasil , que cada any se celebra en aquesta bella ciutat del litoral de l'estat de Rio de Janeiro .
L'escriptor ha qualificat d'" extraordinari " l'ambient del festival i ha destacar a uns " lectors curiosíssims " disposats a pagar el preu de l'entrada al recinte de la fira per acostar-se als escriptors , una cosa " inimaginable a Europa" .
Cercas ( Ibahernando , Càceres , 1962) es va declarar " impressionat pel país " que segons ell " transpira energia i optimisme" i ha afegit : "Ara entenc que a Europa es miri al Brasil " . L'autor , que en el marc de la seva visita ha ofert una xerrada amb lectors a Sao Paulo , ha assegurat estar " agraït" per l'acollida que ha tingut al país , on el seu editorial brasilera preveu la publicació de tots els seus llibres .
Guanyador del Premi Nacional de Narrativa espanyol per ' Anatomía de un instante ' , una mirada literària i històrica de l'intent fallit de cop d'Estat a Espanya el 23 de febrer de 1981, Cercas es va donar a conèixer a l'escenari literari internacional amb la seva novel·la ' Soldados de Salamina' .

Etiquetes

Més continguts de