NOVETAT EDITORIAL
Llegim 29/11/2011

Pilar Urbano publica una biografia del Rei

L'editorial Planeta promociona la sortida d''El precio del trono', un retrat de Joan Carles I i un recorregut exhaustiu pels últims 80 anys de la història dels Borbó

Ara
1 min
Pilar Urbano publica 'El precio del trono'

BarcelonaLa setmana passada, l'editorial Planeta celebrava el llançament d'una de les novetats d'aquesta temporada, El precio del trono, un volum de més de 1.000 pàgines que promet deixar-se veure amb insistència en molts aparadors aquest Nadal. La seva autora, la periodista valenciana Pilar Urbano, ja va publicar fa tres anys un monogràfic sobre la reina Sofia, que duia el títol de La reina muy de cerca. Era qüestió de temps que es fixés en la figura de Joan Carles I.

Publicitat amb l'eslògan "Ni amb el Rei ni contra el Rei", El precio del trono s'anuncia com el treball de recerca al voltant del monarca més documentat que s'hagi elaborat mai. Capítol rere capítol, Urbano fa un repàs de la situació dels Borbó al llarg del segle, passant per la República, la Guerra Civil, el franquisme i la transició cap a la democràcia. En cadascun d'aquests episodis, l'autora posa el dit més enllà de la faceta pública de la família reial i es capbussa en la seva cara més íntima.

El rei Joan Carles il·lustra El precio del trono amb el relat dels seus records més personals i dolorosos. Hi parla de la seva relació amb Franco davant i darrere de les càmeres, dels 36 anys que ha sigut a palau després de la restauració, i del seu tracte amb els diferents presidents que han ocupat la Moncloa. I no escatima detalls familiars. Entre d'altres coses, relata fil per randa els tràgics esdeveniments que es van succeir quan de petit va matar el seu germà Alfons jugant amb una arma de foc.

stats