ARA Llegim

L'escriptor Joaquim Carbó fa 80 anys

L'autor de 'La casa sota la sorra' i el creador de personatges com Felip Marlot ha publicat 130 llibres des de l'any 1962. N'ha venut més d'un milió d'exemplars

Joaquim Carbó celebrarà el seu vuitantè aniversari sense ulleres ni gaire cerimònia: “Aniré a dinar amb la dona en algun hostal a la vora del poble –diu–. La meva vida pot semblar rutinària, però per a mi, aquesta rutina és fantàstica”. Gràcies a aquest dia a dia poc accidentat, Carbó ha anat treballant els 130 llibres que ha publicat des que l’any 1962 n’aparegués el primer, el recull de contes 'La sortida i l’entrada'.

Tres anys després de la publicació de 'La casa sota la sorra' (1966), el seu llibre més conegut –n'ha venut més de 250.000 exemplars–, Carbó publicaria 'La colla dels deu' a La Galera, motivat per l’encàrrec del seu editor, Andreu Dòria, que en pocs anys publicaria llibres de Sebastià Sorribas, Josep Vallverdú, Emili Teixidor i Gabriel Janer Manila. L'editorial creava, d'aquesta manera, una de les generacions d'escriptors de literatura infantil més importants de la literatura catalana del segle XX.

Podeu-ho llegir-ho a l' Ara Premium