Publicitat
Publicitat

Sector editorial

Alfaguara publicarà la nova novel·la de John Banville

L'escriptor irlandès deixa Anagrama, l'editorial que havia publicat fins ara la seva obra –almenys la signada com John Banville– en castellà. En català, Bromera seguirà publicant l'autor d''El mar'

L'editorial Alfaguara publicarà el mes d'octubre la nova novel·la del prestigiós escriptor irlandès John Banville, 'Antiga llum'. Amb aquesta esperada novel·la, considerada un dels possibles esdeveniments literaris de l'any, Alfaguara explica en un comunicat suma al seu catàleg la signatura d'un dels autors més destacats de la literatura actual, del qual, des de l'any 2007, ja publicava les novel·les signades amb el pseudònim de Benjamin Black. En català, l'autor irlandès seguirà sent publicat per Bromera.


A 'Antiga llum', Banville, que abans era publicat a Espanya per Anagrama, narra la història d'Alexander Clau, un vell actor de teatre que recorda una fugaç i intensa relació amorosa, en un petit poble de la Irlanda de 1950, amb la mare del seu millor amic, Celia Gray. Acompanya la memòria d'aquelles trobades il·lícites alguna cosa més aguda i fosca, els records més recents del suïcidi de la seva filla a la costa italiana.


Però abans que arribi 'Antiga llum', els lectors espanyols podran gaudir de la nova entrega del seu 'alter ego' literari, l'autor de novel·la negra en què es desdobla l'escriptor sota el nom de Benjamin Black, 'Mort a l'estiu'.


Un llibre que Alfaguara publicarà el 9 de maig i en què Banville rescata de nou el seu peculiar heroi, el doctor Quirke, aquest cop més enamorat i confós que mai. En aquest quart lliurament de la sèrie, el millor, segons la crítica britànica, la investigació del suposat suïcidi d'un magnat de la premsa durà Quirke al cèlebre orfenat de St. Christopher, on va viure la seva infància.


John Banville (Wexford, Irlanda, 1945) ha treballat com a editor de 'The Irish Times' i és habitual col·laborador de 'The New York Review of Books'. Va ser finalista del Premi Booker amb 'El llibre de les proves' (1989), premi que va obtenir el 2005 amb la novel·la 'El Mar', consagrada, a més, pel Irish Book Award com la millor novel·la de l'any. El 2011 John Banville va rebre el prestigiós Premi Franz Kafka, considerat per molts com l'avantsala del premi Nobel.

Més continguts de