Premis literaris
Llegim 30/01/2013

Jordi Sierra i Fabra, premi Anaya de literatura infantil i juvenil

'Parco', novel·la sobre un adolescent en un centre tutelar de menors. "És una història diferent, al límit, afilada, tallant com una ganiveta", assegura l'autor

Ara / Efe
2 min
Jordi Sierra i Fabra

MadridL'escriptor Jordi Sierra i Fabra ha estat guardonat aquest dimecres amb el Premi Anaya de Literatura Infantil i Juvenil 2013 per la seva novel·la 'Parco', que narra la vida d'un adolescent en un centre tutelar de menors. El guardó, dotat amb 18.000 euros, reconeix la "maduresa creativa" de l'escriptor, "amb una tècnica depurada i innovadora, on es fa patent el seu personal estil a base de frases curtes, ritme àgil i brevetat", informa l'editorial en un comunicat.

El jurat ha destacat "l'originalitat de l'estructura, que mostra el món interior del protagonista i les seves lluites internes". A més, ha ressaltat que "sent una història dura, que és com una bufetada, posseeix un regust d'esperança".

La novel·la serà publicada a l'abril i està dirigida a lectors a partir de 15 anys. Sierra i Fabra descriu l'obra com una novel·la no usual, "Parco és un crit. Parco és una història diferent, al límit, afilada, tallant com una ganiveta, contundent, directa, un pols en temps foscos, en què les veus dels indignats s'eleven per damunt de la por", apunta. L'autor català va publicar el seu primer llibre el 1972, i ha estat guardonat amb una trentena de premis literaris, entre d'altres, el Nacional de Literatura Juvenil del ministeri de Cultura el 2007 i, recentment, el Premi La Galera Joves Lectors 2013.

L'escriptor encapçala la Fundació Taller de Lletres que porta el seu nom a Medellín, Colòmbia, com a culminació de tota una carrera i del seu compromís ètic i social. El jurat del X Premi Anaya de Literatura Infantil i Juvenil ha estat presidit per la guanyadora de la passada edició, l'escriptora Blanca Álvarez, a més d'altres membres del món literari com Concepción Pardo (Biblioteques Municipals de Fuenlabrada), Pilar Pérez (Llibreria El Dragón Lector), o R.A. Calle Morales (redactor de la revista 'El Templo de las Mil Puertas').

stats