Art
Llegim 04/11/2012

El rostre de Salvador Espriu, reconstruït a partir de 1.800 llibres

L'homenatge a l'escriptor, fet per l'artista Jorge Rodríguez-Gerada, ha estat pintat a Arenys de mar i s'avança als actes commemoratius del primer centenari del naixement de l'autor de 'La pell de brau', que començaran l'any 2013

Ara
1 min
Imatge de la reconstrucció del rostre d'Espriu

BarcelonaEl Centre Cultural Calissay d'Arenys de mar s'ha convertit aquest dissabte en un gran escenari d'art a l'aire lliure: 1.800 llibres oberts, que ocupaven una superfície de 100 metres quadrats, s'han convertit en el gran llenç en què l'artista Jorge Rodríguez-Gerada ha pintat durant tres dies la cara de Salvador Espriu.

La intervenció, impulsada per Jano Asociación i dissenyada juntament amb Kognitif ha durat poques hores. El mateix artista ha fet evident el caràcter fràgil i efímer de la seva obra esborrant el rostre de l'escriptor a cops de ventilador. Els veïns s'han ficat en el mar de llibres per emportar-se'n algun. "La destrucció agrega una narrativa a la peça -ha dit Rodríguez-Gerada–. Dóna una poètica a la peça. El fet que els veïns s'emportin els llibres és un rastre de memòria".

L'objectiu de l'acció era unir la tradició literària catalana que representa Salvador Espriu amb la innovació i el risc que acompanyen els retrats monumentals de Jorge Rodríguez-Gerada.

stats