ARA Llegim
Llegim 12/03/2013

Científics i artistes debatran sobre el Mart real des de la NASA i el Mart literari des del CCCB al Kosmopolis 13

La Festa de la Lectura Amplificada –que se celebra del 14 al 16 de març– s'inspira en l'aterratge de la nau 'Curiosity' al planeta vermell i en el possible descobriment del bosó de Higgs

Acn
2 min
Imatge promocional de Kosmopolis

BarcelonaLa setena edició del Kosmopolis reprèn les relacions entre la ciència i la ciència-ficció. Escriptors, científics i artistes debatran sobre el Mart real des de la NASA i el Mart literari des del CCCB en una edició de la Festa de la Literatura Amplificada inspirada en el recent aterratge de la nau 'Curiosity' al planeta vermell i en el possible descobriment del bosó de Higgs. Kosmopolis 13 se celebrarà del 14 al 16 de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Kosmopolis 13 s'inaugurarà dijous 14 de març al vespre amb una conversa entre l'autor de 'Jo confesso', Jaume Cabré, i el crític literari Xavier Pla.

En l'edició del 2013 de la Festa de la Lectura Amplificada també es donarà un tractament especial a l'humor com a medicina necessària i que subverteix la realitat i la desemmascara. Entre d'altres, Andreu Buenafuente i Juan José Millàs protagonitzaran una tertúlia on es parlarà de l'humor amb humor.

Homenatge a Roberto Bolaño

Coincidint amb el Kosmopolis, el CCCB presenta l'exposició Arxiu Bolaño, 1777-2003. Per aquest motiu, la festa literària organitza un homenatge a Roberto Bolaño, que inclou un recital, un debat, una lectura dramatitzada amb Àlex Rigola i l'estrena de la pel·lícula 'El futuro', d'Alicia Scherson, inspirada en 'Una novela Iumpen', de l'escriptor xilè i presentada a Sundance.

Programació especial per a nens

El Kosmopolis 13 també ofereix una programació especial dedicada al públic infantil i juvenil, que inclou un taller de física quàntica, un concert de cançons de ciència ficció, un programa de projeccions i quatre itineraris sobre la lectura, els llibres i l'edició a Barcelona.

Recital de David Carabén

La literatura inundarà els espais del CCCB mentre duri el festival, amb exposicions, projeccions del Canal Alfa, tertúlies del Cafè Europa i una trobada de revistes literàries digitals Bookamp III i molt més, entre d'altres. El final de festa anirà a càrrec de David Carabén, que interpretarà un seguit de cançons sobre l'amor i el desamor en un recital creat especialment per a Kosmopolis.

stats