Premis literaris
Llegim 24/01/2012

Rafael Alcalde guanya el premi L'H Confidencial de novel·la negra

El jurat ha valorat, a banda de la reflexió que fa el llibre sobre la intimitat en la societat actual, l'agilitat d'un text absolutament dialogat que progressa fins a abocar el lector a un 'thriller' que, segons el jurat, té "conseqüències apocalíptiques"

Acn
2 min
Logo del premi convocat per l'Hospitalet

L'HOSPITALET DE LLOBREGATUn thriller sobre la desaparició de la intimitat en una societat en què les noves tecnologies estan al servei de la comunicació i de la seguretat ha guanyat l'edició d'enguany del Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial. Un jurat integrat, entre d'altres, per Paco Camarasa, el comissari de BCNegra i responsable de la llibreria Negra i Criminal, ha premiat La llamada de un extraño, que serà publicada per Roca Editorial, promotora del Premi amb l'Ajuntament de l'Hospitalet, i es presentarà el proper 24 de març a la Biblioteca Bòbila de la segona ciutat de Catalunya. El seu autor és Rafael Alcalde, un professor de batxillerat a Vilafranca del Penedès que ja ha publicat dues obres.

El jurat ha valorat, a banda de la reflexió que fa el llibre sobre la intimitat en la societat actual, l'agilitat d'un text absolutament dialogat que progressa fins a abocar el lector a un thriller que, segons el jurat, té "conseqüències apocalíptiques". El llibre està ambientat a l'estat espanyol actual.

El seu autor, Rafael Alcalde, va néixer a Barcelona el 1961. Llicenciat en filosofia i doctor en Economia, actualment exerceix de professor de batxillerat a Vilafranca del Penedès. Fins ara havia publicat dues novel·les: B.T. (a la mierda), amb què va guanyar el XI Premi de Narrativa Alfonso VIII, que convoca la Diputació Provincial de Cuenca; i Diario anciano, Premi de Novel·la Mario Vargas Llosa 2010, que concedeix la Universitat de Múrcia.

El jurat que ara li ha concedit el premi L'H Confidencial ha estat presidit pel regidor de Cultura de l'Ajuntament de l'Hospitalet, Jaume Graells, i ha estat format per l'editora Blanca Rosa Roca; la cap de Biblioteques de l'Hospitalet, Anna Riera; el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, i Nancy López, del Club de Lectura de Novel·la Negra, a banda de Camarasa.

stats