Llegim 23/06/2012

EL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL TAMBÉ VOL FER L'AGOST

2 min

La formiga Piga a la biblioteca

EMILI TEIXIDOR

CRUÏLLA

L'últim llibre d'Emili Teixidor (1933-2012) recupera un dels seus personatges més estimats, la formiga Piga. Protagonista de nou llibres, l'animaló va a veure el Mussol tot sol, el bibliotecari, amb l'encàrrec d'aconseguir uns quants llibres per a la formiga reina, que es recupera d'una malaltia. La passejada per la biblioteca es converteix en una sàvia lliçó de literatura.

No està escrit a les estrelles

JOHN GREEN

ESTRELLA POLAR

John Green ja s'ha fet un bon forat en el panorama de la ficció per a joves. No està escrit a les estrelles és un bon exemple de novel·la crossover -que poden llegir adolescents i adults-: una història d'amor entre una noia malalta de càncer i un exjugador de bàsquet a qui li falta una cama.

El secret de la tercera cova

PER OLOV ENQUIST

CRUÏLLA

Novel·lista suec de renom, Per Olov Enquist es va decidir a escriure La muntanya de les tres coves , la seva primera incursió en la literatura infantil, passada la setantena. L'any 2010 va publicar-ne la continuació, on els tres nens protagonistes, el Marcus, la Mina i el Gabriel, es decideixen a emprendre el camí cap a la cova on viu l'ós, ben acompanyats del "ximplet" del seu avi.

Un dia de la vida d'en Felip Marlot

JOAQUIM CARBÓ

BARCANOVA

Felip Marlot és el detectiu més pacífic del món i una de les creacions més populars de Joaquim Carbó. Aquesta vegada li toca viatjar fins a Morvià per cobrar una factura pendent. L'investigador no s'escapa de la crisi econòmica -ni tampoc de noves situacions extravagants- i acaba passant 24 hores sorprenents que els lectors trigaran a oblidar.

Els jocs de la fam

SUZANNE COLLINS

ESTRELLA POLAR

Kattliss Everdeen, una jove de 16 anys, acosta els lectors a un món postapocalíptic. La metròpoli de Capitol organitza anualment un torneig en què un grup d'adolescents són seleccionats per lluitar a mort fins que només en quedi un. La trilogia d' Els jocs de la fam , de Suzanne Collins, ha venut milions d'exemplars a tot el món.

stats