L'advocat que va filtrar el pseudònim de J. K. Rowling pagarà 1.200 euros de multa

L'autora de Harry Potter va fer servir el nom de Robert Galbraith per publicar en secret una novel·la negra

L'advocat que va filtrar el pseudònim que va fer sevir l'escriptora britànica J. K. Rowling per publicar la novel·la 'El cant del cucut', que era el de Robert Galbraith, ha estat multat amb només 1.000 lliures (1.206 euros) per haver trencat la normativa de privacitat d'un client, informa avui la BBC.

L'advocat Chris Gossage, soci del bufet Russells Solicitors, haurà d'abonar aquesta quantitat després d'haver confiat a la millor amiga de la seva esposa que Rowling era l'autora real d'aquella novel·la negra. Hores després que es fes pública l'autoria de Rowling després d'aquesta novel·la, les vendes van augmentar de 1.500 còpies venudes a més de 5.000 fins a arribar al capdamunt de les llistes de més venuts d'Amazon.

A finals d'aquest mes, Rowling va adoptar mesures legals contra Gossage i contra la seva amiga Judith Callegari, la responsable d'haver fet la filtració al seu compte de Twitter durant un intercanvi de tuits amb la periodista India Knight. L'escriptora britànica, autora de la famosa saga del mag juvenil Harry Potter, va acceptar una disculpa de la firma d'advocats, així com la seva donació benèfica.

'El cant del cucut' es va publicar l'abril passat i relata la història d'un excombatent que respon al nom de Cormoran Strike i que es converteix en detectiu privat. El llibre va ser publicat per Sphere, part del grup editorial Little, Brown Book Group, que va treure el 2012 la seva primera novel·la per a adults, 'The Casual Vacancy'.

Més continguts de