Novetat editorial
Llegim 10/04/2012

Erotisme, passió, sexe i mort a les lletres catalanes

Després d'explicar per què cal seguir llegint els clàssics avui, la professora Laura Borràs publica 'Dos amants com nosaltres' (Ara llibres), en què divulga algunes de les històries d'amor i desamor més impressionants de la literatura catalana

Ara
1 min
Coberta del nou assaig de Laura Borràs

Barcelona'La Llegenda del cor menjat,' Tirant i Carmesina, 'Terra baixa', els amors perduts de 'Mirall trencat', la 'memòria dels cossos' de Gabriel Ferrater, la bogeria de l'amor de Pere Rovira.... La literatura catalana conté històries d'amor i desamor èpiques i universals, moltes d'elles, apassionants i poc conegudes.

'Dos amants com nosaltres' (Ara Llibres, 2012), el nou llibre de Laura Borràs, recull i comenta les grans passions de paper que bateguen entre les pàgines de la nostra literatura i que en dibuixen una particular geografia amorosa. Paraules sobre el desig, històries d'amants impulsius, apassionats i agosarats.

Laura Borràs és professora de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Dirigeix el màster en Literatura en l'Era Digital de la mateixa universitat i el Grup 62, i també està al capdavant d'Hermeneia, grup de recerca sobre estudis literaris i tecnologies digitals. Col·laboradora a diversos mitjans de comunicació, el seu espai sobre literatura a 'Els matins de TV3' va ser guardonat amb el premi Atlàntida del Gremi d'Editors el 2010.

stats