Literatura

'Lluís Llach: Quadern de Bitàcola', la història gràfica del cantautor català

Josep Maria Vileu fa un repàs als moments que més han marcat la trajectòria de l'artista

Josep Maria Vileu publica amb l'Editorial Efadós el llibre 'Lluís Llach: Quadern de Bitàcola'. L'obra és una cronologia de la trajectòria professional d'aquest artista, farcida d'imatges i cites. El llibre ordena i il·lustra l'"esdevenir i el tarannà" del cantautor català "dins i fora dels escenaris, dia a dia i concert a concert".

Subtitulat 'Una vida dedicada als escenaris i al compromís social', en el llibre es remarquen cronològicament els esdeveniments que més han marcat la trajectòria de l'artista. Els seus inicis, Els Setze Jutges, recitals, presentacions, enregistraments, concerts emblemàtics, la lluita, el compromís, etc. són alguns dels moments que recull l'obra, realitzada des de la factoria de Lluís Llach.

Josep Maria Vileu és membre de l'equip de treball i persona de confiança de Llach des dels anys 90. Actualment col·labora en diversos projectes bibliogràfics i audiovisuals dedicats a la figura del cantautor i també en altres de més genèrics relacionats amb la Nova Cançó. Gestiona la web oficial del cantant i forma part de la Junta patronal de la Fundació Lluís Llach.