Publicitat
Publicitat

Sector editorial

Només un de cada quatre 'e-books' és comprat, a Espanya

L'any passat, el 73,1% d''e-books' es van baixar gratuïtament d'internet. Així ho reflecteix l'última entrega del 'Baròmetre d'hàbits de lectura i compra de llibres', elaborat per la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya

El 6,8% dels espanyols majors de catorze anys va llegir l'any passat llibres electrònics, la majoria de les vegades a través de l'ordinador i només el 2,7% ho va fer mitjançant un ' e-Reader'. I el 73,1% d'aquest tipus de llibres es van baixar gratuïtament d'internet.
Així ho reflecteix l'última entrega del 'Baròmetre d'hàbits de lectura i compra de llibres', elaborat per la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya (FGEE) amb el patrocini de l'antiga Direcció General del Llibre, les competències ha assumit ara la Direcció General de Política i Indústries Culturals i del Llibre del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.
Segons aquest estudi, encara que no arriba al tres per cent el nombre d'espanyols que declaren llegir en un lector digital, gairebé el 4% dels lectors asseguren tenir un e-Reader, el que suposa un increment del 129% respecte l'any 2010. Cantàbria (6,1%) i Madrid (5,2%) són les regions que mostren un major percentatge de lectors de llibres electrònics.
"Significatiu" consideren també els editors que "el 73,1% dels llibres van ser baixats o descarregats gratuïtament d'internet" (inclosos els que ho van fer mitjançant "streaming"); del 37,3% se'ls van aconseguir familiars o amics i es els van passar per USB, CD, o mail, i un altre 36,9% els hi va descarregar d'internet pagant.
Els editors han assenyalat que en aquest 73,1% estan inclosos tant els llibres els drets ja caducar com els que es "pirategen".
A diferència del que passa amb el llibre de paper, els homes (59,9%) superen en 14 punts a les dones en l'ocupació del format electrònic.
Segons aquest baròmetre, que es realitza semestralment i els resultats anuals s'obtenen a partir d'una mostra de 13.400 individus, el 61,4% dels espanyols majors de catorze anys va llegir llibres el 2011 en qualsevol format, el que representa l'1,1% més que el 2010.

Més continguts de