ARA Llegim
Llegim 21/06/2012

Les publicacions de la Generalitat, a 15 llibreries catalanes

Les llibreries Atelier, Catalònia, Claret i Hispano Americana i la Generalitat han signat avui un conveni pel qual aquests establiments passen a integrar-se a la nova Xarxa de Llibreries Acreditades per a la venda de publicacions de la Generalitat de Catalunya

Ara
2 min

BarcelonaLa Generalitat i les llibreries Atelier, Catalònia, Claret i Hispano Americana han signat avui un conveni pel qual aquests establiments passen a integrar-se a la nova Xarxa de Llibreries Acreditades per a la venda de publicacions de la Generalitat de Catalunya. La signatura ha anat a càrrec del director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya, Jordi Miró, i dels responsables de les quatre llibreries de la capital catalana que, en aquesta primera fase, han aconseguit l’acreditació oficial.

L’objectiu fonamental de la nova Xarxa és, segons ha afirmat Jordi Miró, “apropar les publicacions de la Generalitat als ciutadans ja que passem de 4 llibreries pròpies a 15 llibreries distribuïdes per Catalunya. No és tan sols un apropament físic, sinó també de complicitat amb els llibreters com a prescriptors”.

Miró ha explicat que “aquesta iniciativa de vehicular a través de les llibreries privades la venda de les publicacions de la Generalitat és un exemple de col·laboració públic-privat que impulsa el Govern”, i ha afegit que “Catalunya té una xarxa de llibreries molt professionalitzades i la Generalitat deixa la comercialització de les seves publicacions als professionals del sector”.

El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, ha posat de manifest que “aquest canvi no està vinculat a la manca de recursos, sinó a una manera diferent de fer les coses”. Segons Martí, “les coses, les ha de fer qui les fa bé: hi ha llibreries molt bones a Catalunya i el Govern no ha de fer de llibreter.”

En aquest sentit, Miró ha puntualitzat que, en els darrers anys, les llibreries de la Generalitat havien anat venent cada cop més productes d’editors privats. En aquests moments, el 40% del que oferien eren publicacions de la Generalitat, mentre que la resta era privat.

Una quinzena d'establiments

D’ençà la posada en marxa d’aquesta iniciativa per part l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions el passat 11 de maig, totes aquelles llibreries de Catalunya interessades a formar-ne part, que han reunit els requisits i n’han assumit els compromisos de la convocatòria, reben l’acreditació de forma oficial per a un període de dos anys (2012-2014), per a la venda de publicacions de la Generalitat.

A dia d’avui, i en una primera fase d’adhesions que continua oberta, les llibreries acreditades sumen un total de 15, el que suposa fins a 11 nous punts de venda respecte la distribució que havia existit fins ara. Aquesta major i més territorialitzada disposició de llibreries permetrà una millor sortida a la part del catàleg d’obres de la Generalitat que tenen un interès més local.

A més de Barcelona, aquesta setmana s’estan realitzant diversos actes de lliurament de les acreditacions com a membres de la Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat: en aquesta primera fase, dimarts 19 s’han fet actes a Tarragona (llibreries Adserà i La Capona) i Tortosa (Llibreria Viladrich); dimecres 20 a Lleida (Llibreria Caselles) i Manresa (Parcir Llibres) i divendres 22 es farà a Girona (llibreries Empúries de Girona, L’Altell de Banyoles i El Cucut de Torroella de Montgrí).

stats