Llegim 02/12/2011

Lluís Llach s'estrena a les llibreries el 2 de febrer

Empúries publica la primera novel·la del cantautor gironí, 'Memòria d'uns ulls pintats', una història ambientada a la Catalunya de la primera meitat del segle XX

Ara
1 min
Lluís Llach

BarcelonaEl debut de Lluís Llach en el món de la novel·la ja té data. El 2 de febrer, l'editorial Empúries farà arribar a les llibreries Memòria d'uns ulls pintats, títol que s'anuncia com "una formidable història d'amor entre homes lliures, emocionant i colpidora". L'acció se situa al barri de la Barceloneta durant els anys vint i trenta, i explica les peripècies d'una generació que va saber lluitar pels seus ideals sense perdre mai la vitalitat i el coratge.

Llach s'apropa a aquells anys d'incansable canvi polític a través dels ulls de quatre amics, dos nois i dues noies, que creixen junts en un ambient obrer. La proclamació de la Segona República l'any 1931 els obre un amplíssim horitzó de possibilitats i esperances. Però la guerra i les seves conseqüències maten la il·lusió d'arrel. La vida de les quatre famílies queda marcada per la història. Anys després, un dels amics –ja vell– regala els seus records a un director de cinema que busca un argument per a una pel·lícula.

stats