ARA Llegim

Jornades sobre Lope de Vega a la Universitat Autònoma de Barcelona

Entre el 24 i el 26 d'octubre, Prolope, un grup de recerca sobre Lope de Vega de la UAB, organitza el setè congrés internacional dedicat al dramaturg, que se centrarà en la seva relació amb la història

El setè congrés internacional Lope de Vega s'ocuparà de totes les línies de recerca que tracten la relació entre el dramaturg i la història, tant estudis clàssics sobre el tema com algunes aproximacions renovadores que, els últims anys, han aportat matisos o canvis importants sobre la perspectiva de l'autor entorn al significat, les funcions i les relacions amb l'expressió artística de la història.

Hi assistiran ponents procedents d'Àustria, Romania, Montenegro, els  Estats Units, Japó, Itàlia i Alemanya. Les ponències versaran sobre qüestions com ara el tractament a l'obra del dramaturg d'episodis històrics com la guerra de Flandes, l'evangelització del Japó o la batalla de Lepant, així com sobre figures com ara Felipe II o la reina Joana de Nàpols. També es parlarà de temes presents als escrits de Lope: la figura del bandoler com a personatge còmic o la imatge estereotipada dels moriscos.

El congrés 'Lope y la historia' es desenvoluparà a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB durant el dia 24, i a la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona (C. Bisbe Caçador, 3) els dies 25 i 26.

Iñaki Gabilondo modera un diàleg entre els germans Blecua

Dins el marc del congrés, a més, es presentaran algunes edicions relacionades amb l'autor. El 24 d'octubre, a les 20 h, es presentarà el volum 'Comedias de Lope de Vega. Oncena Parte' a la seu de l'Editorial Gredos (Diagonal, 189). A l'acte, impartirà una conferència José Manuel Blecua, director de la Reial Acadèmia Espanyola i catedràtic de la UAB, sobre el sentit dels clàssics avui dia, i mantindrà un diàleg, moderat pel periodista Iñaki Gabilondo, amb el seu germà Alberto Blecua, professor del departament de Filologia Espanyola i director de Prolope. D'altra banda, el 26 d'octubre, a les 12 h, a la Reial Acadèmia de Bones Lletres es presentaran l''Anuario Lope de Vega' i les edicions de les obres 'El maestro de danzar' i 'La creación del mundo'.