Publicitat
Publicitat

Novetat editorial

L'obra magna de Proust, transformada en vinyetes

Sexto piso publica el segon volum de A la sombra de las muchachas en flor, cinquè dels disset llibres de què consta l'adaptació en novel·la gràfica del francès Stéphane Heuet

Mentre es debat si la cultura està perdent terreny en favor de l'espectacle més banal i sembla que per llegir a Marcel Proust caldrien mesos de repòs, acaba d'aparèixer en còmic i en castellà el segon volum de A la sombra de las muchachas en flor , de l'obra A la recerca del temps perdut.
Una novel·la gràfica il·lustrada pel francès Stéphane Heuet que pertany a un projecte que va començar a publicar l'editorial Sexto Piso l'any 2006, quan va llançar Por el camino de Swann i el primer volum de A la sombra de las muchachas en flor , respectivament, dos dels set que componen el clàssic francès de Proust.
Han calgut quatre anys perquè lectors de totes les edats, puguin tornar a accedir a aquesta obra mestra, ara il·lustrada, i un clàssic al qual l'escriptor Vargas Llosa demana que es torni perquè amb ell Proust va treballar per la llibertat, ja que la seva lectura proporciona una major sensibilitat a l'ésser humà i omple el buit espiritual.

La recerca, en disset toms
Aquest compendi de saviesa sobre la condició humana que suposa A la recerca del temps perdut, transformat en vinyetes, consta de 17 toms a França, on ja n'han sortit cinc. Ha estat guardonat amb el premi Marcel Proust, atorgat pel Cercle Littéraire proustien de Cabourg-Balbec destinat a 'recompensar una creació literària o cinematogràfica que inciti a la lectura de l'obra de Marcel Proust.
Stéphane Heuet (Brest, 1957), va comentar el 2006, quan va presentar el primer volum en castellà a la Fira del Llibre de Guadalajara a Mèxic, que sempre havia trobat aquesta obra "molt visual", des que la va llegir amb 35 anys, quan la seva dona li va dir que si la llegia entendria més coses de la vida.
El còmic, o millor dit una novel·la gràfica, perquè hi ha més lletra de l'habitual, traspua bellesa per tot arreu durant un estiu a la localitat Balbec, amb paisatges marins, obres d'art, teatres, música, representacions, vestits, i un grup de noies alegres que juguen al tennis, munten a cavall o corren per les platges, dibuixades amb un traç molt clar, semblant al d'Hergé amb Tintín.

Més continguts de