Publicitat
Publicitat

Literatura

El govern proposa la direcció de l'Institut Cervantes a Mario Vargas Llosa

El premi Nobel de literatura va participar en un acte ahir al Parlament italià, després del qual va comentar a representants espanyols que tenia pensat residir a partir d'ara a Madrid, possible pista de l'acceptació del càrrec al Cervantes

El govern ha proposat a l'escriptor Mario Vargas Llosa, premi Nobel de literatura, que sigui el màxim responsable de l'Institut Cervantes, han informat avui a Efe fonts de l'executiu. L'escriptor té la nacionalitat espanyola des del 1993. L'actual directora del Cervantes, Carmen Caffarel, ocupa el càrrec des del 2007.
El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, va anunciar ahir que ja tenia decidit qui proposaria per assumir la direcció del Cervantes.
García-Margallo va realitzar aquest anunci en la presa de possessió del nou secretari d'Afers Exteriors, Gonzalo de Benito, i d'altres alts càrrecs del seu departament, celebrada al palau de Santa Cruz.
El ministre no va donar pistes de qui podia ser el candidat, encara que va dir que la proposta era "ferma" i que estaven a l'espera que l'elegit acceptés el càrrec i que el ministeri d'Educació, Cultura i Esports donés el vistiplau definitiu a l'assumpte.

Un nou càrrec per a Vargas Llosa
Segons fonts pròximes al Cervantes consultades per Efe, si Vargas Llosa acceptés la proposta, el càrrec que exerciria podria ser la presidència de l'Institut, un lloc que seria de nova creació ja que en la llei per la qual es regeix aquesta institució només estan previstos els de director i secretari general.
Aquestes mateixes fonts han assenyalat que la resposta definitiva de Vargas Llosa podria produir-se aquesta tarda i que, si acceptés el càrrec, es potenciaria de manera significativa la importància del Cervantes, encarregat de promocionar i difondre pel món el idioma espanyol i la cultura en aquesta llengua.
L'Institut Cervantes, creat el 1991 i amb un pressupost anual de més de 100 milions d'euros, té oberts 77 centres en 44 països dels cinc continents.
El Nobel de literatura va participar en un acte ahir al Parlament italià, després del qual va comentar a representants espanyols que tenia pensat residir a partir d'ara a Madrid, segons fonts consultades per Efe a Roma.
Fonts pròximes a l'escriptor assenyalen que està de viatge rumb a Londres i no van voler comentar res sobre l'oferiment del govern espanyol.

Més continguts de