Publicitat
Publicitat

ARA Llegim

Vargas Llosa farà la revetlla de Sant Joan a Menorca

L'escriptor Mario Vargas Llosa ha viatjat fins a Menorca per conèixer l'illa i viure les festes eqüestres de Sant Joan de Ciutadella , que se celebren durant aquest cap de setmana .
El premi Nobel de literatura del 2010 va ser rebut ahir al migdia a l'aeroport per la seva dona , Patricia Llosa , que ja era a l'i lla. Durant la seva estada menorquina també ha previst navegar i conèixer els llocs més emblemàtics , com els monuments megalítics
taules , talaiots i navetes que opten a la declaració de Patrimoni de la Humanitat per la Unesco .
Avui, l'escriptor s'ha desplaçat a Ciutadella , bolcada en la seva festa major , un espectacle de tradició , història i protocols que es fon amb la bellesa plàstica i salvatge de 237 genets .
La festa  ha esclatat a partir de les 14.00 hores en tota la seva intensitat , esplendor i passió , quan el flabioler ha interpretat el p rimer t oc de tambor i flabiol a la residència del c aixer senyor , Carlos de Olivar Despujol , representat pel seu nebot , Luis de Olivar O'Neill , fill dels marquesos de Valdeosera . Mario Vargas Llosa presenciarà el Caragol des Born des de l'antiga Casa Torre Saura ( Cas Comte ) , després d'haver estat convidat pel propietari , Joan Valero Fortuny .
Després viurà el Caragol de Santa Clara des del picador de Cas Baró , on serà rebut pel baró de Lluriach , José María de Olivar Ordis .

Més continguts de