Publicitat
Publicitat

Sector editorial

El premi Nobel de Literatura parla del llibre electrònic al Panamà

Vargas Llosa: "Si desapareguessin els llibres devorats per les pantalles hi hauria un gran empobriment de la vida"

Per a Mario Vargas Llosa, premi Nobel de Literatura 2010, la coexistència entre el format paper i el digital és el millor futur que pot esperar la literatura. L'educació és fonamental perquè els nens creguin que "els llibres són tan importants o més que les mateixes pantalles"

L'escriptor hispanoperuà Mario Vargas Llosa ha dit avui a Panamà que hauria donar-se un armistici entre les pantalles i els llibres en moments que s'està vivint una revolució digital , perquè tots dos poden perfectament coexistir , encara que tot dependrà de l'educació que es rebi .

" Si l'educació ensenya als ciutadans des de nens que els llibres són tan importants o més que les mateixes pantalles , llavors la cultura esdevenidora pot perfectament ser de pantalles i de llibres " , ha expressat Vargas Llosa als periodistes minuts abans de ser investit com a doctor " honoris causa" per part de la Universitat Llatina de Panamà. " Crec que si desapareguessin els llibres devorats per les pantalles hi hauria un gran empobriment de la vida , segurament no de la informació , però si de la cultura en general " , ha aprofundit el llorejat escriptor i premi Nobel de Literatura 2010.

No obstant això , ha precisat que la història encara no està escrita i que tot dependrà de les decisions que es prenguin , encara que va insistir que la idea ha de ser sempre de mútua col·laboració.

Vargas Llosa ha dit també que té un projecte de novel·la en marxa que ha tingut abandonada tot el 2011 per la seva agitada agenda , però espera culminar ben aviat .

Més continguts de