NOVETAT EDITORIAL

Marta Pessarrodona publica les seves narracions en un sol volum

Dijous arriba a les llibreries '(Quasi) tots els contes', una antologia de relats de la guanyadora del Premi Nacional de Literatura 2011

La novel·lista, assagista i poeta Marta Pessarrodona, que al mes de febrer va ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura pel seu poemari Animals i plantes, es prepara per al llançament de (Quasi) tots els contes, una obra que arriba aquest dijous a les llibreries en una edició d'Àmsterdam. Es tracta d'una antologia que comprèn gairebé tots els seus relats.

" Quasi tots els contes és un títol que podria haver adoptat Mercè Rodoreda, perquè mai els seus volums titulats Tots els contes havien estat això: tots els contes", diu l'autora. Si bé és cert que el gruix de l'obra no comprèn el cent per cent de les narracions que ha arribat a escriure al llarg de la seva vida, n'hi ha per triar i remenar.

A través d'un bon grapat d'històries –algunes inèdites i d'altres ja publicades en altres ocasions–, (Quasi) tots els contes representa l'univers de Pessarrodona en estat pur. Passa revista a grans ciutats com Londres, Zuric, Berlín i Barcelona, i s'esmuny pels ambients industrials que tant interessen a la seva autora. Tot amanit amb un dispendi d'amor cap a la literatura universal molt ben invertit.