Novetat editorial
Llegim 19/04/2013

L’artista catalana Rita Martorell crea la portada del nou llibre de Michel Houellebecq

El volum és un recull d'entrevistes amb Fabianni Belemuski, editat per Niram Art, i es presentarà a la Facultat de Filologia de la Universitat Complutense de Madrid el dia de Sant Jordi

Ara
1 min
Michel Houellebecq, retratat per Rita Martorell

BarcelonaL'artista catalana Rita Martorell, autora de retrats de persones famoses com Samuel Eto’o, ha retratat recentment el reconegut escriptor francès Michel Houellebecq (Premi Goncourt 2010, i autor d’obres com 'Les partícules elementals' o 'Plataforma') per a la portada del seu nou llibre, 'Michel Houellebecq, diálogos con Fabianni Belemuski', editat per Niram Art.

El volum serà presentat el proper dimarts, dia 23 d’abril, a la Facultat de Filologia de la Universitat Complutense de Madrid, dins el programa d’actes organitzats per la Comunitat de Madrid en ocasió de la Setmana del Llibre 2013. Rita Martorell va acceptar l’encàrrec de l’editorial Niram Art per crear aquest quadre inspirada pel llibre 'El mapa i el territori', del mateix Houellebecq. L’artista olotina explica en aquest sentit que “quan vaig llegir-lo, sabia que algun dia, com el protagonista de la novel.·la, jo també volia retratar Michel Houellebecq”.

L’obra de Rita Martorell, reconeguda a nivell internacional, s’ha exposat fins ara en diversos països d’arreu del món. En les seves exposicions a Estrasburg (l’any 2000, a la seu del Parlament Europeu) i a Praga (l’any 2008, al Museu Kampa), destacava la força dels retrats del rostre humà, eix central de la seva obra. L’artista olotina treballa en l’actualitat en l’exposició que presentarà el proper mes de setembre a Romania, i aquest 2013 la seva obra també es podrà veure a l’Argentina, Portugal i Irlanda.

stats