ARA Llegim

L'obra completa de Cervantes, disponible a internet abans que s'acabi l'any

Gran part d'aquests materials ja estan digitalitzats, però n'hi ha molts que han de ser recopilats i digitalitzats, de manera que s'estima que la plataforma pugui estar operativa en l'últim quadrimestre de l'any

L'obra cabdal de Miguel de Cervantes i documents sobre la literatura de la seva època estaran disponibles abans que s'acabi el 2013 en una plataforma digital que desenvoluparan el Centro de Estudios Cervantinos i la Fundación Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. Els responsables de les dues institucions, Carlos Alvar Ezquerra i Manuel Bravo Lifante, respectivament, han signat aquest dijous un acord de col·laboració per posar en marxa aquest projecte, que oferirà els millors fons disponibles sobre l'autor d''El Quixot '.

A la plataforma s'inclourà la Gran Enciclopèdia Cervantina, amb més de 6.000 pàgines impreses, i el banc d'imatges del Quixot, que reuneix, classifica i etiqueta les més de 17.000 il·lustracions que hi ha de les edicions quixotesques des de les primeres referències del 1605 fins al Quixot del Centenari del 1905. I t ambé la Biblioteca d'Autor Miguel de Cervantes, que té la seva obra completa, els principals textos atribuïts, traduccions a diferents llengües i llibres inspirats en la vida o l'obra de Cervantes.

Gran part d'aquests materials ja estan digitalitzats, però n'hi ha molts que han de ser recopilats i digitalitzats, de manera que s'estima que la plataforma pugui estar operativa en l'últim quadrimestre de l'any 2013. Una plataforma que no suposarà la conclusió dels treballs, ja que l'objectiu és que en el futur se sumin altres entitats que tenen fons de referència sobre temes cervantins.

Més continguts de