Premis literaris

El nét de Nicanor Parra rep el premi Cervantes en nom del seu avi

Al principi de la cerimònia, que s'ha fet al paranimf de la Universitat d'Alcalà d'Henares, el príncep Felip i Mariano Rajoy han rebut una xiulada contundent per part d'estudiants

El príncep d'Astúries ha entregat aquest migdia a Cristóbal Ugarte , nét de Nicanor Parra , el premi Cervantes concedit al poeta xilè , que per la seva avançada edat no ha pogut viatjar a Espanya per rebre el premi . La solemne cerimònia se celebra al paranimf de la Universitat d'Alcalà d'Henares , en una edició que té una altra absència , la del rei Joan Carles, encarregat cada any de lliurar aquest premi i que està convalescent després de l'operació de maluc de la setmana passada.

Nicanor Parra , de 97 anys , el creador de la antipoesia , ha rebut el màxim guardó de les lletres en castellà per " tota una vida dedicada a la poesia , a crear i a investigar nous llenguatges poètics " .

Una xiulada contundent

A la cerimònia han assistit el president del Govern , Mariano Rajoy , la presidenta de la Comunitat de Madrid , Esperanza Aguirre , el ministre d'Educació , Cultura i Esport , José Ignacio Wert , i els secretaris d'Estat de Cultura , José María Lassalle , i de Educació Monserrat Gomendio . Tots ells, juntament amb el príncep Felip, han rebut una xiulada contundent de camí cap al paranimf de la universitat.

"Potser la meva poesia no porta enlloc, però el trajecte de les paraules es dedica a desemmascarar les ideologies i les convencions. "Tot el que ens uneix és poesia. Només la prosa pot separar-nos".", han estat algunes de les paraules de Parra que el príncep Felip ha llegit durant la cerimònia.

Més continguts de