Novetat editorial

Núria Coll: "Tothom porta una 'perra' a dins"

La periodista explica les històries de quatre amigues hedonistes que espremen amb alegria Barcelona a la seva primera novel·la, 'Tots els llocs em recorden a tu', publicada a Columna

Núria Coll (Tiana, 1980) reuneix quatre amigues a la trentena mogudes pel plaer de viure de la ciutat de Barcelona gràcies a una situació privilegiada, en el context socioeconòmic actual, a 'Tots els llocs em recorden a tu' (Columna). La protagonista és Susanna Ardèvol, periodista com l'autora, i sense parella, que explica la seva vida i relacions amb polítics, periodistes famosos, models, futbolistes i altres espècies mediàtiques.

L'autora no amaga la seva voluntat de mostrar-se i reconeix que aquest llibre és molt biogràfic, a més de mantenir que "tothom porta una 'perra' a dins", tal com s'anomenen elles mateixes les protagonistes d'aquesta història. El principal motor de les protagonistes de la història és l'hedonisme en la capital cosmopolita catalana. El xat del WhatsApp és una de les eines que més utilitzen aquest grup d'amigues per comunicar-se, tant per explicar-se les seves aventures sexuals com per concretar el proper restaurant on es trobaran.


Una nit a l'hotel Arts amb James Blunt

La protagonista, Susanna Ardèvol, que ha deixat fa poc una parella estable, es mou per conèixer tots els nous locals, cocteleries, restaurants, botigues i tendències de la ciutat, envoltada de les seves amigues, mentre fuig de qualsevol relació amb homes solters o amb ganes d'aparellar-se de debò, i viu en contradicció amb la necessitat de sentir-se estimada. Precisament, en una de les situacions privilegiades que li ofereix la seva professió, Susanna Ardèvol entrevista James Blunt, autor de l'èxit 'You're Beautiful', en el backstage d'un concert. I, com en un conte de princeses modernes, el cantant li proposa passar una nit a la suite de l'hotel Arts, una proposició que l'autora no ha revelat si accepta.

L'editora Pema Maymó ha destacat el llenguatge fresc i irònic de Núria Coll, que en el seu primer llibre ha deixat els prejudicis a banda per dir les coses pel seu nom, amb molt de sexe i secrets inconfessables que no deixen indiferent, per donar una visió sincera d'unes noies que "saben ser felices i s'ho passen molt bé", segons l'autora.

Aquesta novel·la està estretament relacionada amb un web, que ja es pot consultar. La pàgina ve a ser una guia dels llocs que formen part de la vida de les protagonistes, restaurants, botigues i música, i en què també hi té cabuda una llista de Nova York, la ciutat somniada de la Susanna Ardèvol.

Més continguts de