ESCRIPTORS
Llegim 29/11/2011

Jorge Luis Borges era fan de la britànica May Sinclair

L'any 1935, l'autor d''El Aleph' va elaborar una llista amb seus contes preferits. El relat de Sinclair 'On el foc no s'apaga', recentment publicat en català, ocupava el primer lloc

Ara
1 min
'On el foc no s'apaga', de May Sinclair

BarcelonaTot just fa unes setmanes, l'editorial Viena va treure per primer cop en català el títol On el foc no s'apaga, un grapat de relats de l'escriptora britànica Mary Amelia Saint Clair, coneguda pel nom de May Sinclair (1836-1946). Es tracta d'un aplec d'històries de fantasmes i aparicions que no té res a envejar a la literatura de grans escriptors com Charles Dickens o Daniel Defoe que també han fet peu en aquestes platges.

Avui dia, la firma de Sinclair és ben coneguda i ja fa temps que la seva obra té un lloc assegurat a les lleixes de la literatura universal. L'any 1935, però, la seva popularitat no era tan evident. Tot i això, els seus textos ja havien arribat a mans de l'escriptor argentí Jorge Luis Borges, que aquell mateix any va elaborar una llista dels seus contes preferits de tots els temps. El primer títol del rànquing era, precisament, On el foc no s'apaga, el relat que obre el recull de Viena.

stats