Novetats editorials
Llegim 22/08/2012

El gènere autobiogràfic, un dels plats forts dels mesos d’estiu i de la 'rentrée' literària

Novetats de Bauman, Talese i Edmund de Waal s’aproximen a l’autobiografia per diversos camins. A la tardor arriba la correspondència entre Paul Auster i J.M. Coetzee i un nou llibre de memòries de Joan-Daniel Bezsonoff

Jordi Nopca
1 min
PAUL AUSTER NO ES VA SEPARAR DE LES ULLERES DE SOL EN CAP MOMENT DE LA RODA DE PREMSA D'AHIR AL CCCB DE BARCELONA.

Barcelona“Ho confesso: estic començant a escriure (són les cinc de la matinada), i no tinc la més mínima idea de com continuaré, si és que ho faig. Fins i tot desconec quant de temps necessitaré, desitjaré i sentiré l’impuls d’escriure”. Zygmunt Bauman comença d’aquesta manera l’últim llibre que ha publicat, 'Esto no es un diario' (Paidós, 2012), que recull les entrades que va escriure entre la tardor del 2010 i la primavera del 2011.

El sociòleg polonès s’aproxima a la solitud un any després de la mort de la seva dona, l’escriptora Janina Lewinson. Descriu algunes de les seves últimes lectures i opina sobre alguns dels problemes de l’actualitat: condemna el racisme dels governs de Sarkozy i Berlusconi, observa l’egoisme creixent dels rics i fa memòria sobre les primeres manifestacions a la França del 1789 i les compara amb la Revolució Egípcia del 2011.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats