ARA Llegim

Pere Calders, l'escriptor que tocava de peus al cel

L'Ara Llegim dedica el reportatge principal a un dels escriptors més estimats de les lletres catalanes amb motiu del centenari del seu naixement i de l'antologia 'Tria personal', que els lectors poden comprar per 9,95 €

“En definitiva, no hi ha coses estranyes, el que és estrany és la realitat. La part de somni de la persona humana és tan veritable com el tocar de peus a terra”. Així s'expressava Pere Calders (1912–1994), un dels escriptors més singulars del segle XX. Autor d'una obra poderosa –dividida en reculls de contes i novel·les–, Calders és un dels autors catalans més populars, reeditat i amb vendes excepcionalment sostingudes.

L’ARA Llegim d'avui dedica el reportatge principal a Calders: repassa les principals fites narratives i vitals de l’escriptor barceloní, a partir de converses amb la seva filla Tessa Calders, el filòleg Jordi Castellanos, un dels biògrafs de l’autor i comissari de l’exposició 'Calders, els miralls de la ficció' –juntament amb Joan Melcion–, que es va fer al CCCB l’any 2000, i Pilar Beltran, l’editora de 'La ciutat cansada', una de les novel·les inèdites de Calders, publicada l'any 2008.

Ho podeu llegir a l' Ara Premium.