Literatura
Llegim 04/05/2012

Jaume Cabré guanya el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada

El jurat guardona 'Jo confesso' i la destaca com una "novel·la de novel·les" que constitueix un "magne tapís dels valors i contravalors de la turmentada història europea"

Acn
1 min
Jaume Cabré ha aconseguit el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada per 'Jo confesso'

Barcelona'Jo confesso' (Proa, 2011), de Jaume Cabré, ha estat l'obra guanyadora de la 9a edició del Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada, dotat amb 3.000 €. Es tracta del guardó promogut per l'Institut Ramon Muntaner de Figueres amb la voluntat de contribuir al foment de la literatura catalana, refermar la projecció cívica i cultural de l'Institut i enaltir la memòria de l'escriptora Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 - Figueres, 1999). El jurat s'ha decantat per aquesta "novel·la de novel·les" que constitueix "un magne tapís dels valors i contravalors en què s'ha teixit la turmentada història europea, deixant obertes preguntes que atenyen el més pregon de la condició humana".

Emili Teixidor ('Pa negre', 2004), Carme Riera ('La meitat de l'ànima', 2005), Joan D. Bezsonoff ('Les amnèsies de Déu', 2006), Imma Monsó ('Un home de paraula', 2007), Quim Monzó ('Mil cretins', 2008), Joan Francesc Mira ('El professor d'història', 2009), Màrius Carol ('L'home dels pijames de seda', 2010) i Sergi Pàmies ('La bicicleta estàtica', 2010) són els guanyadors d'edicions passades.

stats