Literatura

El premi Nobel de literatura compta amb 210 aspirants aquest 2012

El Comitè Nobel de literatura haurà de reduir a l'abril la llista d'aspirants a uns 15 o 20 noms, que els ha d'assenyalar com a candidats preliminars, i un mes després quedaran només els cinc finalistes.

Un total de 210 escriptors , dels quals 46 no han estat mai abans candidats , aspiren a guanyar el Nobel de literatura 2012, segons ha informat el secretari permanent de l'Acadèmia Sueca , Peter Englund .
Englund publica al seu bloc personal que l'Acadèmia va tancar el dijous passat la llista d'aspirants a aquest premi , guanyat l'any passat pel poeta suec Thomas Tranströmer .
Com a part de la selecció de candidats , l'Acadèmia ha multiplicat per cinc les sol·licituds per participar en el procés enviades a universitats als EUA , encara que el nombre de respostes " no ha estat tan bo com havíem esperat ", ha assenyalat Englund . En canvi " un nombre inusualment gran" de guanyadors del Nobel de literatura han exercit el seu dret a nominar candidats .
El Comitè Nobel de literatura envia cada any al setembre entre 600 i 700 cartes a persones i institucions qualificades per proposar candidats al premi .
Entre els que poden nominar candidats figuren els membres de l'Acadèmia Sueca o d'altres organitzacions similars , professors de Literatura i Lingüística d'universitats , guanyadors del premi i presidents de societats d'autors representatives en els seus països .
El Comitè haurà de reduir a l'abril la llista d'aspirants a uns 15 o 20 noms , que els ha d'assenyalar com a candidats preliminars , i un mes després quedaran només els cinc finalistes .
Entre els mesos de juny i agost , els membres del Comitè es dediquen a llegir les obres dels candidats definitius , i al setembre començaran les discussions sobre els seus mèrits , que desembocaran en l'elecció del guanyador o guanyadors finals en el proper mes d'octubre