Publicitat
Publicitat

Premis literaris

Ramin Jahanbegloo, tercer Premi Internacional d'Assaig Palau i Fabre

El filòsof iranià s'emporta el premi amb l'assaig 'L'hora de Gandhi'. El Premi en la modalitat de Millor Obra Publicada a l'Estranger al llarg del 2011 ha recaigut en el llibre 'Political Evil', d'Alan Wolfe

'The Gandhian Moment' ('L'hora de Gandhi'), de Ramin Jahanbegloo, és l'obra guanyadora del tercer Premi Internacional d'Assaig Palau i Fabre, convocat per la Fundació Palau i Galàxia Gutenberg. El jurat ha destacat que 'The Gandhian Moment' és un estudi acurat sobre el rendiment polític que pot arribar a tenir una teoria política poc vinculada a la tradició del pensament polític europeu. Jahanbegloo és un filòsof iranià resident a Toronto. Va cursar estudis d'història, ciències polítiques i filosofia, i es va doctorar a la Sorbona de París. Va dirigir el departament d'estudis contemporanis del Cultural Research Bureau de Teheran entre el 2002 i el 2006 i ha estat investigador a Harvard i a Nova Delhi. Les reflexions sobre la tolerància i la no violència des d'una perspectiva filosòfica han estat des de sempre al centre dels seus interessos intel·lectuals.

El Premi en la modalitat de Millor Obra Publicada a l'Estranger al llarg del 2011, ha recaigut en el llibre 'Political Evil', d'Alan Wolfe. Alan Wolfe és un dels especialistes nord-americans més importants en ciències polítiques i sociologia. Professor del Boston College, és autor d'una vintena de llibres, entre els quals destaca 'The Future of Liberalism', i escriu sovint a la premsa del seu país sempre amb un estil accessible a tothom, senzill i directe. Wolfe a 'Political Evil' s'enfronta amb un dels temes més controvertits del nostre temps: com interpretar en termes polítics allò que observem com a manifestació del mal i com reaccionar davant d'ell.

Més continguts de