ARA Llegim

'La set intacta', de Ramon Guillem, guanya el premi Maria Mercè Marçal

El llibre poetitza tot allò que "a pesar del temps i de la presència constant de la mort ens fa sentir vius amb la mateixa set de sempre", en paraules de l'autor

El poemari 'La set intacta' és l'obra guanyadora del setzè Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, atorgat pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell a una obra poètica inèdita escrita en català. Sota el pseudònim d'Alexandre Just, l'escriptor valencià Ramon Guillem ha rebut el guardó per una obra unitària, malgrat haver estat escrita entre els anys 2008 i 2013, que poetitza tot allò que "a pesar del temps i de la presència constant de la mort ens fa sentir vius amb la mateixa set de sempre, amb tota la set intacta", en paraules de Guillem. L'entrega de premis ha tingut lloc aquesta nit a Golmés (Pla d'Urgell).

El president del Consell Comarcal ha lliurat aquest divendres el premi a Ramon Guillem en la vetllada cultural per excel·lència de la comarca, que aplega més de 360 persones de l'àmbit cultural, social i econòmic del Pla d'Urgell. Guillem ha resultat guanyador per unanimitat del jurat d'entre les 60 obres que s'han presentat a aquesta edició. El jurat qualificador, compost per J. Cornudella, Àngels Marzo, Jordi Pàmias, Jaume Pont i Ramon Rubinat, ha volgut destacar que entre els originals hi havia propostes d'alta qualitat i la diversitat d'estils d'entre les obres presentades. 

La gala ha comptat amb la presència de la periodista, escriptora i guanyadora del premi de novel·la Ramon Llull 2013, Sílvia Soler, que ha encoratjat els assistents a escoltar veus poètiques com la de Maria Mercè Marçal o Ramon Guillem.