ARA Llegim
Llegim 07/09/2012

Arrenca la 30a Setmana del Llibre en Català al centre de Barcelona

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, l'han inaugurada oficialment aquest divendres a la tarda

Ara / Acn
2 min
La 30a Setmana del Llibre en Català

BarcelonaDesprés d'escalfar motors al llarg d'aquests últims dies, finalment la Setmana del Llibre en Català ha arrencat ubicada, de nou, al centre de Barcelona. L'avinguda de la Catedral acull les 28 casetes de fusta amb 55 expositors que aquesta tarda han inaugurat oficialment el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, i el president de la Setmana, Albert Pèlach. El conseller ha afirmat que, ja que la Setmana coincideix amb l'11 de Setembre, "tothom qui vulgui celebrar aquesta Diada, que serà més patriòtica que mai, vingui a la Setmana i es compri un llibre". La Setmana del Llibre en Català ja ha arrencat per oferir als lectors catalans un lloc per passejar, gaudir de la literatura i comprar llibres. Aquesta tarda, el president de la Setmana, Albert Pèlach, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, l'han inaugurada oficialment.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha afirmat que Barcelona té una triple capitalitat, ja que és capital literària, capital de la indústria editorial i capital de la cultura catalana. "La suma de tot això es concreta en la Setmana del Llibre en Català", ha assegurat.

"Vull fer notar que em sembla molt positiu que hàgiu emprès un procés de renovació al servei de les idees de sempre: vendre més llibres en català, reforçar la indústria editorial, dinamitzar i democratitzar la nostra literatura, i donar a conèixer els nostres autors, els d'ara i els de sempre", ha dit Mascarell.

La Setmana, el dia 11 de setembre

La Setmana se sumarà a la celebració de la Diada de Catalunya amb l'exposició d'un llibre gegant en blanc en què els visitants podran deixar els seus comentaris. Precisament, el conseller de Cultura ha dit que tothom que vulgui celebrar aquesta Diada, que "serà més patriòtica que mai", "que vingui a la Setmana i es compri un llibre".

L'organització de la Setmana té la voluntat d'oferir al visitant tant els llibres de fons de les editorials com les últimes novetats. A més, enguany, per tal de facilitar la localització de llibres, s'ha posat en funcionament un servei de localització de llibres a través del qual alguns professionals donaran indicacions d'on trobar els llibres sol·licitats pels visitants. Una de les activitats destacades serà el lliurament del Premi Trajectòria al periodista, escriptor i editor Lluís Permanyer.

La Setmana oferirà un programa de 206 activitats que inclouen itineraris literaris, esmorzars, aperitius i berenars, converses amb autors, lectures en veu alta, presentacions de llibres, tallers i un gran nombre d'activitats pensades per al públic familiar. A més, el 10 de setembre la Setmana del Llibre en Català celebrarà el 30è aniversari amb activitats fins a mitjanit i una bufada multitudinària d'espelmes.

stats