Llegim 25/04/2012

Tanca la llibreria digital Leqtor

El projecte es va posar en funcionament el 2009. La manca d'oferta i demanda i la manca de visibilitat han obligat als seus accionistes a presentar concurs de creditors

Acn
1 min

BarcelonaLa llibreria digital Leqtor ha tancat. L'empresa 36L Books ha presentat un concurs de creditors per la manca d'oferta i demanda. La llibreria va néixer el 2009, participada per Abacus, Vicens Vives, Cultura 03 i un grup d'accionistes més petits, amb la intenció d'estimular el mercat editorial per a l'edició i la distribució electrònica, amb una inversió inicial de 2,7 milions d'euros. El portal oferia en edició digital, tant en castellà com en català, les novetats editorials i el que s'editava en aquest format i havia creat una comunitat de lectors.

Segons va avançar el diari 'Vilaweb', el tancament s'ha fet per la baixa demanda del mercat que també és conseqüència de la poca oferta de continguts i la manca de visibilitat, segons el conseller delegat de la distribuïdora de continguts digitals 36L Books i de la llibreria digital Leqtor, Josep M. Terré. "Quan vam néixer el 2009, pensàvem que l'oferta de continguts es desenvoluparia molt més ràpid. En canvi, avui encara és molt petita, sobre els 10.000 o 12.000 títols en català i castellà", va explicar al diari. El llibre digital avança amb petites passes Catalunya i avui representa només l'1% de les vendes de llibres.

stats