ARA Llegim
Llegim 26/05/2012

Tísner, un escriptor per redescobrir

Demà diumenge se celebra el centenari del naixement d’Avel·lí Artís Gener, ‘Tísner’ (1912–2000). L’escriptor de novel·les com 'Paraules d'Opòton el vell' i les memòries 'Viure i veure' és ara per ara, dotze anys després de la seva desaparició, un nom poc present a les llibreries

Jordi Nopca
1 min

BarcelonaDes que amb només 16 anys publiqués el conte 'Martínez editor' al setmanari 'Mirador', Tísner començaria una carrera literària que passaria per l'articulisme ('La Publicitat', 'L'Opinió') i, a partir de la dècada dels 60 –després d'un llarg parèntesi d'exili a Mèxic– també per novel·les com 'Paraules d'Opòton el vell' (1968) i 'L'enquesta del canal 4' (1973). Els quatre volums de memòries, 'Viure i veure' (1989–1994) van aconseguir recuperar la popularitat que l'autor barceloní havia tingut abans de la Guerra Civil.

A l'ARA Llegim d'avui parlem amb cinc personatges que van conèixer molt bé la persona i l'obra de Tísner: l'escriptor Màrius Serra, la columnista i escriptora Pilar Rahola –que en va editar les memòries–, el crític literari Julià Guillamon, el biògraf de l'autor, Jordi Finestres –que juntament amb David Escamilla van publicar l'any 2001 'Univers Tísner'– i l'editora Isabel Martí.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats