ARA Llegim

Protesta nudista a favor dels drets d'autor

L'escriptora Vanessa de Oliveira s'ha despullat per demanar lleis més dures contra la pirateria i exigeix a les autoritats brasileres que redueixin els impostos a la cultura

L'escriptora brasilera Vanessa de Oliveira , que fa uns anys va deixar la prostitució i es va dedicar a la literatura , s'ha despullat a la Biennal del Llibre de Sao Paulo per protestar contra la pirateria i a favor dels drets d'autor .

De Oliveira s'ha presentat sense roba i amb el cos pintat a la presentació del seu llibre ' Psicòpates del cor' , que ha qualificat de "novel·la d'autoajuda " dirigida a " aquelles persones que es van casar amb un príncep encantat que després es va transformar per complet" .

Durant l'acte , l'escriptora ha advocat per lleis més dures contra la pirateria i que garanteixin el respecte dels drets d'autor , i ha exigit a les autoritats brasileres que redueixin els impostos a la cultura .

El precedent
Va fer una manifestació semblant a Lima el mes passat , quan de visita a la ciutat va descobrir que còpies pirates del seu llibre ' El diari de Marise vida real d'una prostituta ' , en el qual narra part de la seva pròpia vida , eren venudes als carrers . En protesta , es va despullar a la plaça d'Armas , davant del Palau del Govern peruà , i també va reclamar un enduriment de les lleis que protegeixen els drets d'autor .

A l'hora de presentar el seu nou llibre a la Biennal de Sao Paulo , ha anunciat que pretén donar " dimensions internacionals " a la campanya . "Res impedeix que això guanyi repercussió mundial . Aquest any aniré a la Fira del Llibre de Guadalajara ( Mèxic ) i estaré allà protestant fins que la policia em detingui " , ha assegurat De Oliveira .