Publicitat
Publicitat

Novetat editorial

Torna Vassili Grossman

Galaxia Gutenberg ultima l'edició del monumental 'El libro negro' de Vassili Grossman i Ilya Ehrenburg, en què els dos escriptors denuncien les matances de jueus soviètics durant la Segona Guerra Mundial

Al costat d'I lya Ehrenburg , Vassili Grossman va recopilar informes i testimonis per al Llibre negre que el Comitè Antifeixista Jueu planejava publicar. A l'octubre de 1947 la potència soviètica va proscriure el llibre , va confiscar les proves d'impremta i va destruir-ne els exemplars de l'edició. Una còpia del manuscrit , però, va ser passada clandestinament cap a l'estranger i publicada en diverses llengües . Una versió molt més completa va ser publicada pel Museu de la Shoah " IAD Vashem " a Jerusalem , a principis del 1988 , vint anys després de la mort d' Ehrenburg, que va demanar que no sortís a la llum fins llavors.

Galaxia Gutenberg és a punt de publicar la primera versió en castellà d'aquest document corprenedor de gairebé mil pàgines. Serà la referència número cent del seu catàleg de narrativa.

Més continguts de