Polítiques culturals

L'Institut Ramon Llull haurà de buscar finançament privat

Vicenç Villatoro ha assegurat aquest matí que, més enllà de les aportacions que l'IRL rep de les dues administracions consorciades –la Generalitat de Catalunya i el govern balear– caldrà "anar a buscar altres fonts de finançament"

El director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Vicenç Villatoro, ha assegurat aquest dimecres que "el Llull haurà d'anar a buscar altres fonts de finançament" més enllà de les aportacions que rep de les dues administracions consorciades, de la Generalitat de Catalunya i del govern balear. En aquest sentit, ha recalcat que les seves activitats permeten "anar a buscar patrocini privat, convenis amb institucions que considerin que podem ser útils en la projecció de la seva cultura". Villatoro ha reconegut que "la conjuntura no ha ajudat" i ha apuntat que això "inclou també els fons europeus".

En la seva compareixença al Parlament, Villatoro ha assenyalat que hi ha hagut un decreixement del pressupost que ha passat d'estar als 14 milions d'euros als 11 milions. "Hem intentat assumir una baixada de pressupost que ens ve de les administracions", ha reconegut. Villatoro també ha dit que s'ha reduït la despesa estructural. "Hem baixat de despesa estructural a través d'una contracció de l'equip directiu", ja que "som menys gent fonamentalment en l'equip directiu". Ha ressaltat que les seves activitats tinguin "la màxima austeritat possible".

Més continguts de