ARA Llegim

Xevi Sala guanya el premi Roc Boronat per la novel·la 'Esborraràs les teves petjades'

L'obra guardonada, ambientada al Ripollès, explica la sortida de la presó d'un terrorista i de com reinicia la seva activitat des d'un amagatall al poble gironí

L'escriptor i periodista gironí Xevi Sala ha guanyat el XVI premi Roc Boronat amb 'Esborraràs les teves petjades', una novel·la d'intriga ambientada en un poble de la comarca del Ripollès. El premi, dotat amb 6.000 euros, el convoca l'ONCE Catalunya per a obres de narrativa breu en català. La novel·la que serà editada pròximament per Proa, explica la sortida de la presó d'un terrorista i com reinicia la seva activitat des del seu amagatall al poble gironí.

Xevi Sala és el director d'El Punt Avui a les comarques gironines i ha publicat l'assaig 'A l'altre barri' (2003) i les novel·les 'Les causes perdudes' (Columna, 2010) i 'En la pell d'un mort' (Columna, 2013). L'ONCE Catalunya convoca anualment els premis literaris en llengua catalana Roc Boronat en memòria de l'escriptor i polític republicà, promotor del Sindicat de Cecs de Catalunya, organisme que tenia com a objectiu ser l'òrgan representatiu dels cecs catalans durant la República.

Aquest any es commemora el 80è aniversari del primer cupó, que data del 18 de juny de 1934 i que va posar a la venda el Sindicat de Cecs de Catalunya, embrió de l'actual ONCE, i que també va impulsar Boronat. En la categoria per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu Rafael Barberán -Ralph Barby-, ha guanyat en la categoria de prosa amb l'obra 'Llumins a la nit', un premi dotat amb 900 euros.

Beatriz Ruiz ha guanyat el guardó de poesia, dotat amb 600 euros, amb la prosa 'Poesies vàries', i especialment pel poema 'Ratjada'. Els lliurament de premis se celebrarà el  13 de març a l'Auditori ONCE Barcelona, en què es retrà homenatge a l'escriptor Ferran Torrent.

Més continguts de