ARA LLEGIM

'Forbes' publica la llista dels escriptors que més cobren

L'autor de novel·les de suspens James Patterson encapçala un rànquing en què les autores –com Suzanne Collins, E. L. James i J. K. Rowling– guanyen presència

La revista ' Forbes' ha publicat el rànquing dels autors més ben pagats del món. La publicació destaca que cada vegada hi ha més dones al capdavant de la llista. I en destaca tres casos: Suzanne Collins, E. L. James i J. K. Rowling són les tres autors que més han pujat en guanys el darrer any. La primera és autora d''Els jocs de la fam', que va vendre 9 milions de còpies el 2011. E. L. James protagonitza el fenomen més fugaç: '50 ombres d'en Grey' li ha reportat un milió d'euros a la setmana. La mare de Harry Potter ha trobat la manera de seguir esprement el seu fenomen: ara ven llibres digitals des d'una botiga pròpia i, a més, ha cobrat un avançament editorial de 6,5 milions d'euros per 'The Casual Vacancy', que sortirà al setembre.

I els 15 autors que més han cobrat aquest últim any són:

1. James Patterson: 76,5 milions d'euros

L'autor de novel·les de suspens, pare del detectiu Alex Cross, guanya el seu 'sou' de la venda dels seus llibres, la televisió i els drets de les pel·lícules que li han adaptat. Ha publicat 14 títols el 2011.

2. Stephen King: 31,7 milions d'euros

El nou llibre de l'autor, '11/22/63', li ha donat molts beneficis, i a més es planeja una adaptació de la sèrie de llibres 'La torre oscura', que encara no repercuteix al rànquing.

3. Janet Evanovich: 26,8 milions d'euros

L'autora dels llibres de suspens de Stephanie Plum està preocupada perquè el fenonem de '50 ombres d'en Grey' podria animar a tenir relacions d'abús.

4. John Grisham: 21 milions d'euros 

Amb la novel·la sobre el beisbol 'Calico Joe', Grisham ha demostrat que pot escriure 'bestsellers' que no són 'thrillers' sinó una obra sobre el bé i el mal. I a més a més és guapo.

5. Jeff Kinney, 20 milions

'Cabin Fever', l'última entrega de la sèrie 'Wimpy Kid', va ser el llibre més venut del 2011, amb 3,3 milions de còpies venudes. La versió cinematogràfica de 'Dog Days' va guanyar 12 milions a la taquilla en el seu primer cap de setmana.

6. Bill O'Reilly: 19,5 milions

7. Nora Roberts: 18,7 milions

8. Daniel Steel: 18,7 milions

9. Suzanne Collins: 16,3 milions

10. Dean Koontz: 15,5 milions

11. J. K. Rowling: 13,8 milions

12. George R. R. Martin: 12,2 milions

13. Stephenie Meyer: 11,3 milions

14. Ken Follet: 11,3 milions

15. Rick Riordan: 10,5 milions

Més continguts de